fredag 25 oktober 2013

The Making of Harry Potter: Part 2

  Hogwarts entrance, the great hall, house clothing, teachers and chocolates

  När köandet tog slut kom alla som skulle slussas in på touren denna gång in i ett litet sidorum där vi fick en peppad introduktion av en trevlig ung man som berättade lite om stället för oss. Rummet därpå var en biosalong, och där visades en kortfilm om studion och vad vi skulle få uppleva under dagen. Filmen tog slut och ljuset i rummet tändes igen, och då hände det fantastiska.
  Bioduken hissades upp i taket och bakom den visade sig porten till the great hall. Då rann tårarna kan jag säga. (Jag är inbiten nörd och stolt!) Vi visades in av en tjej som gav oss samma hälsning som Harry fick när han kom dit för första gången: "Welcome to Hogwarts." 

  Bilderna nedan på grindarna är tagna senare under utställningen, men skulle man besöka Hogwarts skulle man ju se dem först. Därför visar jag de nu i stället för senare. 


  Detta är inte en bra bild, men jag behöll den ändå för att kunna visa hur fuck off enormous grinden med tillhörande bevingade vildsvin var. Sjukt coolt. 


  Med darrande händer och kameran i högsta hugg gick vi in genom dörrarna och möttes av två elevhemsbord och lärarbordet i bortersta änden. Samma bord, stolar, kläder och bestick som jag har sett så många gånger på film. Det går faktiskt inte att beskriva den känslan.

  House clothing.


  Fighting Voldemort in a cardigan 'cause you're Neville Fucking Longbottom. Also, Daniel's first wizard robe.


  Lady ghosts.


  Staff table. 


  Utanför började en lång parad av props, med följande som inledning.  Mat som inte egentligen är mat kan verkligen vara fascinerande. Tänk att jobba med att göra fejkchoklad, liksom.  To be continued.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar