tisdag 3 september 2013

Absolut shoppingförbud

  Nu har jag bestämt mig. Jag ska göra något som kommer vara bra för min plånbok, miljön, och även för att ha nånting att utmana mig själv med. Jag ska inte handla någonting förrän det är dags för julklappar.
  Faktumen som stöder mitt beslut är dessa: 
 • Jag vill göra något vettigt för att minska överkonsumtionen av allt möjligt; kläder, prylar etc.
 • Jag måste spara pengar, big time.
  Om jag ska kunna flytta hemifrån efter jul, vilket är mitt mål i nuläget, så måste jag faktiskt visa lite jäklar anamma och bestämma mig för att alla mina pengar ska gå till den framtida hyran. Jag söker jobb hej vilt, och om det inte nappar någonstans måste jag verkligen hamstra ett tag. 
  Så, inga mer "jag behööööver det där nagellacket, det är ju ändå så billigt", nu-uh. Inga cafébesök om det inte är nödläge, inga nya kläder, inga nya böcker eller pennor, eller smycken. Nu jäklar!
 
  Till detta måste tilläggas att det kommer att ske ett, ganska stort, undantag. Det är det enda som får störa min plan, och jag ska berätta mer om det senare, när allt är fixat. Jag kan avslöja att jag är väldigt taggad och har väntat på det ett bra tag... Och snart kan jag säga vad det är! (mohohoho!)
 
  Cheerio!

2 kommentarer:

 1. Jag skulle verkligen behöva göra likadant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Go for it, girl! Jag tror det kommer att kännas som en nyttig utmaning! Och rätt tuff, för min del. Jag tycker allt för mycket om prylar... ^^"

   Radera