tisdag 23 juli 2013

Inspiration när den är som bäst.

  Ni vet när man blir sådär fantastiskt inspirerad av någon eller någonting, att det känns som att man bara vill sätta igång med detsamma och bli bäst i världen på någonting? Lite så känner jag när jag ser teckningar av en tjej som, åtminstone på internet, går under namnet Burdge. Första gången jag såg hennes grejer var för en massa år sedan, jag tror jag råkade snubbla över hennes fanart när jag letade efter tecknade bilder på Harry Potter. Att jag redan då, när jag var någonstans i de yngre tonåren, hittade någon som tecknade så bra bilder av det jag tyckte mest om i hela värden, var ju självklart fantastiskt. Men ni vet hur det är, man tittar inte på grejer på ett tag, och sedan inser man att man tappat bort dem. Jag mindes inte hennes namn, eller var jag hittat bilderna, och så var det med det. 
  Sedan, för ett år sedan ungefär, invigdes jag i fenomenet tumblr. Där, där jag delar massor av intressen med massor av människor, dök hon upp igen! Min lycka var gjord. Det här var en den av vad jag hittade:


Dessa bilder kommer härifrån.
 
  Jag blir alldeles lycklig. Det jag tycker är så fantastiskt med hennes bilder, är att karaktärerna verkar så verkliga, för mig. De har en helt naturlig hållning, uttryck och individualitet. Och hennes stil i teckningen, den märker ut sig som en egen. 
  Det är lite det jag letar efter, på det här området. Att det ska synas att "aha, jag vet vet som gjort den här!". På ett positivt sätt, såklart. Och just den här ledigheten, som att det är verkliga personer som bara klivit in i pappret och blivit blyerts. 
  Därför tycker jag att Burdge är en så bra inspirationskälla. Jag strävar inte efter att bli henne, att få hennes teckningsstil, utan att bli som henne. Och få en utpräglad stil som är alldeles egen. Och som är riktigt, riktigt bra. 
  Dags att öva lite. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar