torsdag 27 juni 2013

Österrike med Vokalensemblen

  I slutet på maj åkte vi till Linz i Österrike med Vokens för att vara med i körfestival och tävling. Nu har jag äntligen fixat fram bilderna från resan, så jag tänkte visa precis hur regnigt och trevligt det var. 


  Vi åkte buss i vad som kändes som tusen timmar innan vi kom fram.


  Anton Bruckner Haus i Linz. Här tävlade vi mot flertalet internationella körer som samtliga var äldre än oss. Isländsk kör på scen i denna bild.
 

  Mycket väntan blev det. Sur samling (förutom Niklas).


  Fantastiskt vacker kyrka med fantastiskt vacker akustik. 


  Regn även vid konserten på detta kloster (som jag såklart inte minns vad det hette).


  Där sjöng vi, lyssnade till bl.a. St Johannes kammarkör från Stockholm (sjukt bra) och våra pojkar blev offer för entusiastiska ryska beundrare i 14-årsåldern. 


  Den enda dagen det inte regnade gick vi på promenad för att titta på utsikten.  Och självklart spontansjunga lite. Är man kör så är man!


  Även där fanns det en dekorativ kyrka.   Sedan besökte vi staden.  Som bl.a hade en supersöt teaffär (som inte tillät fotografering inomhus, tyvärr)...


  ...och även loppmarknad. Jag blev rätt besviken då inga av klockorna fungerade, hur snygga var de inte, liksom?


  Traditionsenlig middag med kören sista kvällen. Självklart sjöng vi även där (och battlade med annan kör i angränsande rum).  Sedan var det dags att åka hem igen. Vi räknade med 25 timmars körtid, så statusen i flocken skiftade från kaos till sovande om vartannat. Mest kaos dock.


  Lagom innan färjan i Helsingör gick bussen sönder och vi blev strandade. Då bevisade vi att förutom kör, kan vi nu också kalla oss grässtråorkester!


  Nog gjorde man allt för att underhålla sig alltid. Både frukost och lunch på McDonalds och promenader hit och dit. 


   Fem timmar senare åkte vi iväg igen!


  Jag avslutar det hela med vintagefarbrorn på färjan. Tack Vokens, för resan, och dessa tre år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar