lördag 24 augusti 2013

En lördag i slutet av augusti

  En sådan dag är det idag, helt enkelt. Det är lite småknepigt på något vis. Jag har liksom inte riktigt bestämt mig om jag tycker att sommaren ska fortsätta, eller om jag är redo att välkomna hösten med öppna armar. Å ena sidan har jag haft en fantastiskt sommar som gett mig minnen jag kommer att bära med mig länge. Å andra sidan känner jag onekligen ett visst sug mot halsdukar, stickade sockar och kappor. Sitta och dricka te och lyssna på regnet. Vackra höstfärger. Vara hos Magnus i Arvika. Ta tag i saker - det gör jag bäst på hösten. Skriva, måla, komponera. Jo, höst känns bra. 
  Tyvärr så innebär den här hösten en viss förändring för mig, på flera sätt. Jag ska ju inte - motsatt vad jag hoppades - varken flytta hemifrån eller leva folkisliv. Dessutom kommer flera av mina vänner att göra det. Och dessutom ska Hanna åka till Etiopien i fyra månader. Kära nån. Det är allt tur att Isa finns här hemma med mig. Det kommer att bli många kafferep, syjuntor och andra tantbestyr under detta halvår, det känner jag på mig. Det blir bra det. 
  Så allt får helt enkelt knalla på här hemma, för min egen del. Jobba lite, spela mycket. Många tv-serier blir det. Har en lite annorlunda frisyr. Det känns mysigt. Det passar hösten. Får nog se till att visa den snart. Lite kortare, lite jämnare. Jag närmar mig en alltmer vintageanpassad stil. Det gillar jag. 
  I kväll åker jag till Jakob för ett hejdå-fika innan han drar till Liljeholmen. Det blir mysigt. Och lite sorgligt, med. Åh. 
  Så nog är det dags att börja gräva igenom garderoben för något att ha på sig. Jag känner på mig att jag kommer att ta fram saker som är allt för varma för det här vädret. Det är fortfarande shortsvarmt, hur mycket jag än skulle vilja ha polotröja. Nåja, allt har sin tid.

 

1 kommentar:

  1. Ja visst är det drygt att det är för varmt för tjocktröjor!

    SvaraRadera